tisdag 15 september 2020

Honungsbakad laxfilé

HONUNGSBAKAD LAXFILÉ

4 portioner

1 kg skinnfri laxfilé

Topping:
150 g färskost
1 msk dijonsenap
1 msk honung
salt, peppar
½ dl mandelspån
½ dl pumpakärnor
1 msk olivolja
2 msk pressad citronsaft
1 dl vispgrädde

Garnering:
2 msk hackad gräslök

Servering:
kokt romanesco (en blandning mellan
blomkål och broccoli) eller broccoli


Sätt ugnen på 225°.

Topping:
Rör ihop färskost, senap, honung, salt och peppar och bred över laxen. Strö på mandelspån och pumpakärnor och ringla olja över. Häll citronsaft och grädde runt fisken.

Tillaga i ugnen tills laxen är klar, ca 20 minuter. Strö över gräslök och servera med kokta grönsaker och kokt potatis.



Foto: Olof Abrahamsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar