fredag 4 september 2020

Kotletter med varm tomatsallad

KOTLETTER MED VARM TOMATSALLAD

2 portioner

2 - 3 benfria fläskkotletter
salt, peppar, ingefära
1 msk matfett

Tomatsallad:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
250 g cocktailtomater
2 tsk muscovadosirap eller socker
2 tsk balsamvinäger
salt, peppar

Blomkålscouscous:
½ blomkålshuvud
1 msk rapsolja
1 msk hackad basilika
1 msk hackad persilja
salt, peppar


Rumstemperera köttet och torka av det med hushållspapper. Snitta fettkanten med en vass kniv för att köttet ska ligga plant i pannan. Salta och krydda med peppar och ingefära. Värm stekpannan på medelvärme med matfettet. När det slutat fräsa och börjat ta färg är det dags att lägga i köttet. Stek 3 minuter per sida.

Tomatsallad:
Skala och skär löken i tunna klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Fräs lök och vitlök mjuka i en stekpanna med olja. Dela tomaterna. Tillsätt tomaterna och vänd runt i pannan 1 - 2 minuter. Smaksätt med muscovadosirap, balsamvinäger, salt och peppar.

Blomkålscouscous:
Dela blomkålen i buketter och mixa den smulig i en matberedare. Lägg den i en kastrull med kokande vatten och ånga den 2 minuter. Blanda med olja, basilika, persilja, salt och peppar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar