tisdag 15 september 2020

Kotlett Stroganoff

KOTLETT STROGANOFF

Smakrik Stroganoff på strimlade fläskkotletter med paprikapulver, honung och både crème fraîche och grädde. Gott till ris och sallad.

2 portioner

2 fläskkotletter utan ben
2 msk olja till stekning
salt, peppar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
1 tsk flytande honung
1 dl crème fraîche
1 dl vispgrädde

Servering:
jasminris och sallad


Strimla kotletterna, hetta upp en stekpanna med olja och bryn köttet tills det har fått fin färg. Salta och peppra. Skala och strimla löken och vitlöken och tillsätt till pannan. Låt fräsa ett par minuter, tillsätt sedan tomatpurén, paprikapulvret och honungen. För att få den bästa smaken är det viktigt att du fräser tomatpuré och paprikapulver en stund så att alla smakerna kommer fram. Rör i pannan hela tiden aå att inget bränns vid.

Tillsätt crème fraîchen och grädden. Låt koka ca 10 minuter på medelvärme. Smaka av med salt och peppar. 

Servera med nykokt ris och sallad. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar