KÖRSBÄRSPANNACOTTA
5 portioner
Körsbärssaft:
100 g körsbär
2 msk socker
1 msk vatten
Pannacotta:
3½ dl vispgrädde
1 dl gelésocker
3 msk körsbärssaft enligt ovan
Körsbärskompott:
200 g körsbär
½ dl socker
1 msk vatten
Körsbärssaft:
Koka upp körsbär, socker och vatten i en kastrull. Mosa sönder bären med en potatisstöt och koka ett par minuter. Sila genom en finmaskig sil och spara saften.
Pannacotta:
Blanda grädde, gelésocker och 3 msk körsbärssaft i en kastrull och koka upp under omrörning. Koka i ½ minut. Häll upp i portionsglas och låt stå kallt för att stelna i 4 timmar.
Körsbärskompott:
Kärna ur körsbären. Koka upp körsbär, socker och vatten och småkoka tills det börjar bli simmigt. Låt kallna.
Toppa pannacottan med körsbärskompott vid servering.
5 portioner
Körsbärssaft:
100 g körsbär
2 msk socker
1 msk vatten
Pannacotta:
3½ dl vispgrädde
1 dl gelésocker
3 msk körsbärssaft enligt ovan
Körsbärskompott:
200 g körsbär
½ dl socker
1 msk vatten
Körsbärssaft:
Koka upp körsbär, socker och vatten i en kastrull. Mosa sönder bären med en potatisstöt och koka ett par minuter. Sila genom en finmaskig sil och spara saften.
Pannacotta:
Blanda grädde, gelésocker och 3 msk körsbärssaft i en kastrull och koka upp under omrörning. Koka i ½ minut. Häll upp i portionsglas och låt stå kallt för att stelna i 4 timmar.
Körsbärskompott:
Kärna ur körsbären. Koka upp körsbär, socker och vatten och småkoka tills det börjar bli simmigt. Låt kallna.
Toppa pannacottan med körsbärskompott vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar