fredag 4 september 2020

Körsbärspannacotta

KÖRSBÄRSPANNACOTTA

5 portioner

Körsbärssaft:
100 g körsbär
2 msk socker
1 msk vatten

Pannacotta:
3½ dl vispgrädde
1 dl gelésocker
3 msk körsbärssaft enligt ovan

Körsbärskompott:
200 g körsbär
½ dl socker
1 msk vatten


Körsbärssaft:
Koka upp körsbär, socker och vatten i en kastrull. Mosa sönder bären med en potatisstöt och koka ett par minuter. Sila genom en finmaskig sil och spara saften.

Pannacotta:
Blanda grädde, gelésocker och 3 msk körsbärssaft i en kastrull och koka upp under omrörning. Koka i ½ minut. Häll upp i portionsglas och låt stå kallt för att stelna i 4 timmar.

Körsbärskompott:
Kärna ur körsbären. Koka upp körsbär, socker och vatten och småkoka tills det börjar bli simmigt. Låt kallna.

Toppa pannacottan med körsbärskompott vid servering.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar