söndag 13 september 2020

Grillad lax med curryremoulad

GRILLAD LAX MED CURRYREMOULAD

4 portioner

700 g laxfilé med skinn
2 citroner

Citronglaze:
1 röd chilifrukt
3/4 dl socker
½ dl vatten
½ dl pressad citron
1 tsk timjan
1 tsk salt
1 msk rivet citronskal

Curryremoulad:
2 msk vatten
1 msk curry
½ dl ättiksgurka
½ dl syltlök
1½ dl majonnäs
1 dl crème fraîche
salt, peppar

Servering:
kokt potatis
sockerärter


Citronglaze:
Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Blanda med socker, vatten, citronsaft, timjan och salt i en kastrull. Koka ihop till en simmig lag. Låt svalna och rör i citronskal.

Lägg laxen med skinnet ned mot gallret och grilla indirekt ca 10 minuter. Dela citronerna och lägg snittytan mot gallret och grilla ca 5 minuter. Pensla laxen med glazen flera gånger under grillning.

Koka upp vatten och curry. Låt svalna. Hacka ättiksgurka och syltlök fint. Blanda med curry, majonnäs och crème fraîche. Smaka av med salt och peppar. 

Servera laxen med remouladen, kokt potatis, sockerärter och grillad citron.



Foto: Olof Abrahamsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar