GRILLAD LAX MED CURRYREMOULAD
4 portioner
700 g laxfilé med skinn
2 citroner
Citronglaze:
1 röd chilifrukt
3/4 dl socker
½ dl vatten
½ dl pressad citron
1 tsk timjan
1 tsk salt
1 msk rivet citronskal
Curryremoulad:
2 msk vatten
1 msk curry
½ dl ättiksgurka
½ dl syltlök
1½ dl majonnäs
1 dl crème fraîche
salt, peppar
Servering:
kokt potatis
sockerärter
Citronglaze:
Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Blanda med socker, vatten, citronsaft, timjan och salt i en kastrull. Koka ihop till en simmig lag. Låt svalna och rör i citronskal.
Lägg laxen med skinnet ned mot gallret och grilla indirekt ca 10 minuter. Dela citronerna och lägg snittytan mot gallret och grilla ca 5 minuter. Pensla laxen med glazen flera gånger under grillning.
Koka upp vatten och curry. Låt svalna. Hacka ättiksgurka och syltlök fint. Blanda med curry, majonnäs och crème fraîche. Smaka av med salt och peppar.
Servera laxen med remouladen, kokt potatis, sockerärter och grillad citron.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar