FÄRSK TORTELLINI MED KRÄFTSÅS
När tiden tryter är det perfekt att svänga ihop en enkel rätt med färsk fylld pasta. Välj pastafyllning efter smak men ricotta/spenat eller sparris passar bra ihop med kräftsåsen.
4 portioner
500 g färsk tortellini eller ravioli
dill
Sås:
1 burk hela tomater, 400 g
2 dl lätt crème fraîche
½ tsk dillfrö
1 msk skaldjursfond
½ krm cayennepeppar
1 burk kräftstjärtar i lag, ca 400 g
1 dl hackad dill
Låt tomaterna rinna av genom en sil. Rör om så att vätskan försvinner. Häll över tomaterna i en kastrull. Klipp dem i mindre bitar. Blanda i crème fraîche, dillfrö, fond och peppar. Koka ihop såsen utan lock 5 - 8 minuter.
Låt kräftstjärtarna rinna av. Blanda i kräftstjärtar och den färska dillen. Värm, men låt inte såsen koka mer. Koka pastan i saltat vatten enligt förpackningen. Låt rinna av. Vänd ned pastan i såsen och strö över litet extra dill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar