söndag 13 september 2020

Färsk tortellini med kräftsås

FÄRSK TORTELLINI MED KRÄFTSÅS

När tiden tryter är det perfekt att svänga ihop en enkel rätt med färsk fylld pasta. Välj pastafyllning efter smak men ricotta/spenat eller sparris passar bra ihop med kräftsåsen.

4 portioner

500 g färsk tortellini eller ravioli
dill

Sås:
1 burk hela tomater, 400 g
2 dl lätt crème fraîche
½ tsk dillfrö
1 msk skaldjursfond
½ krm cayennepeppar
1 burk kräftstjärtar i lag, ca 400 g
1 dl hackad dill


Låt tomaterna rinna av genom en sil. Rör om så att vätskan försvinner. Häll över tomaterna i en kastrull. Klipp dem i mindre bitar. Blanda i crème fraîche, dillfrö, fond och peppar. Koka ihop såsen utan lock 5 - 8 minuter.

Låt kräftstjärtarna rinna av. Blanda i kräftstjärtar och den färska dillen. Värm, men låt inte såsen koka mer. Koka pastan i saltat vatten enligt förpackningen. Låt rinna av. Vänd ned pastan i såsen och strö över litet extra dill.



Foto: Ove Lindfors

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar