CLEMENTINSOPPA MED MANDELBISKVIER
4 portioner
2 dl vitt vin
3/4 dl socker
½ vaniljstång
2 msk Maizena majsstärkelse
6 dl pressad clementinsaft
Servering:
mandelbiskvier
vispgrädde
Mandelbiskvier:
100 g mandelmassa
3/4 dl socker
äggvita
Sätt ugnen på 225°.
Koka ihop vin, socker och uppsnittad vaniljstång ca 10 minuter. Rör ut majsstärkelse i litet vatten och red av soppan. Låt kallna. Vispa i clementinsaften och låt soppan bli kall i kylen.
Mandelbiskvier, ca 100 st:
Riv mandelmassan och blanda den med socker. Rör i äggvita tills det blir en slät massa. Klicka eller spritsa ut små kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda 5 - 8 minuter.
Servera soppan med mandelbiskvier och en klick vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar