söndag 13 september 2020

Clementinsoppa med mandelbiskvier

CLEMENTINSOPPA MED MANDELBISKVIER

4 portioner

2 dl vitt vin
3/4 dl socker
½ vaniljstång
2 msk Maizena majsstärkelse
6 dl pressad clementinsaft

Servering:
mandelbiskvier
vispgrädde

Mandelbiskvier:
100 g mandelmassa
3/4 dl socker
äggvita


Sätt ugnen på 225°.

Koka ihop vin, socker och uppsnittad vaniljstång ca 10 minuter. Rör ut majsstärkelse i litet vatten och red av soppan. Låt kallna. Vispa i clementinsaften och låt soppan bli kall i kylen.

Mandelbiskvier, ca 100 st:
Riv mandelmassan och blanda den med socker. Rör i äggvita tills det blir en slät massa. Klicka eller spritsa ut små kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda 5 - 8 minuter.

Servera soppan med mandelbiskvier och en klick vispad grädde.



Foto: Olof Abrahamsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar