FRYST HALLONMOUSSETÅRTA
Sommarköket ska verkligen vara enkelt och lättjefullt. Man kan gärna ta hjälp av färdiga produkter och trolla litet så att ingen anar det. Den här krämiga hallonmoussen med färskost breds över skivad färdigköpt rulltårta (eller så kan man baka rulltårtan själv om man prompt vill). Drömtårta eller vanlig rulltårta med sylt är en smaksak.
8 - 10 bitar
1 pkt rulltårta, ca 370 g
Fyllning:
4 äggulor
2 dl socker
200 g philadelphiaost
4 dl vispgrädde
5 dl hallon
2 gelatinblad
4 äggvitor
Garnering:
hallon
mynta
Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa i osten. Vispa grädden och tillsätt hallonen mot slutet, så att de fördelar sig i grädden. Blanda äggvisp och grädde. Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten. Värm 1 dl av gräddsmeten i en liten kastrull. Ta från värmen och låt gelatinet smälta i kastrullen. Rör ned gelatinet i gräddsmeten och vänd sist ned hårt vispade äggvitor.
Skär rulltårtan i ca 10 skivor. Lägg dem i en form med löstagbar kant, 26 cm i diameter, och häll på smeten. Täck över och frys minst 4 timmar. Låt stå en stund i rumstemperatur före servering.
Garnera med hallon och mynta.
Sommarköket ska verkligen vara enkelt och lättjefullt. Man kan gärna ta hjälp av färdiga produkter och trolla litet så att ingen anar det. Den här krämiga hallonmoussen med färskost breds över skivad färdigköpt rulltårta (eller så kan man baka rulltårtan själv om man prompt vill). Drömtårta eller vanlig rulltårta med sylt är en smaksak.
8 - 10 bitar
1 pkt rulltårta, ca 370 g
Fyllning:
4 äggulor
2 dl socker
200 g philadelphiaost
4 dl vispgrädde
5 dl hallon
2 gelatinblad
4 äggvitor
Garnering:
hallon
mynta
Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa i osten. Vispa grädden och tillsätt hallonen mot slutet, så att de fördelar sig i grädden. Blanda äggvisp och grädde. Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten. Värm 1 dl av gräddsmeten i en liten kastrull. Ta från värmen och låt gelatinet smälta i kastrullen. Rör ned gelatinet i gräddsmeten och vänd sist ned hårt vispade äggvitor.
Skär rulltårtan i ca 10 skivor. Lägg dem i en form med löstagbar kant, 26 cm i diameter, och häll på smeten. Täck över och frys minst 4 timmar. Låt stå en stund i rumstemperatur före servering.
Garnera med hallon och mynta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar