tisdag 15 september 2020

Fläskfilégryta med dragon

FLÄSKFILÉGRYTA MED DRAGON

4 portioner

600 g fläskfilé
salt, peppar
2 msk smör
2 vitlöksklyftor
3 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
2 msk dijonsenap
2 tsk honung
1 msk dragon
1 msk pressad citronsaft
1 msk Maizenaredning

Rostade rotfrukter:
500 g sötpotatis
300 g palsternacka
600 g potatis
2 rödlökar
2 msk olivolja
salt, peppar


Sätt ugnen på 225°.

Putsa köttet och skär det i skivor. Salta och peppra. Bryn köttet på båda sidor i en stekpanna med smör. Tillsätt pressad vitlök, grädde, fond, senap, honung, dragon och citronsaft och koka 15 minuter. Red av och smaka av med mer kryddor.

Rostade rotfrukter:
Skala sötpotatis, palsternacka, potatis och lök och skär allt i bitar. Blanda med olja, salt och peppar och bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen tills de är mjuka och fått fin färg, ca 35 minuter. Servera till grytan.



Foto: Olof Abrahamsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar