tisdag 15 september 2020

Ostgratinerad potatis med varm bönsalsa

OSTGRATINERAD POTATIS MED 
VARM BÖNSALSA

4 portioner

1 kg potatis
½ msk olivolja
1 tsk salt
150 g riven lagrad ost
1 tsk paprikapulver
½ tsk cayennepeppar

Varm bönsalsa:
1 gul lök
1 tsk torkad timjan
½ msk olivolja
400 g hela tomater
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk socker
400 g kokta vita bönor


Sätt ugnen på 225°.

Dela potatisarna på längden och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter tills de är mjuka. Strö över riven ost, paprikapulver och cayennepeppar. Gratinera tills osten smält och fått fin färg, ca 5 - 10 minuter.

Fräs lök, vitlök och timjan i olja i en kastrull. Tillsätt tomater, vinäger och socker och sjud ca 15 minuter. Häll i bönorna och låt puttra med tills de är varma.

Servera bönsalsan med potatisarna.



Foto: Fabian Björnstjerna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar