FILÉFRESTELSE
4 portioner
4 portioner kokt ris
600 g fläskfilé
salt, peppar
2 msk smör eller margarin, 1 + 1 msk
1 röd paprika
1 rödlök
200 g champinjoner
2 dl crème fraîche
½ dl mango chutney
1 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1 tsk paprikapulver
2 tomater
1 dl riven ost
Sätt ugnen på 225°.
Lägg riset i en smord form. Putsa och skiva köttet. Krydda med salt och peppar. Bryn i smör i stekpanna på båda sidor. Lägg köttet ovanpå riset. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och hacka löken. Skiva champinonerna. Stek paprika, lök och champinjoner i smör i stekpanna.
Tillsätt crème fraîche, mango chutney, tomatpuré, sambal oelek och paprikapulver och koka ihop ett par minuter. Häll såsen över köttet. Skiva tomaterna och lägg ovanpå. Avsluta med ost och gratinera 15 minuter tills gratängen fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar