FÄRSKOSTFYLLDA KYCKLINGFILÉER
Allt på en plåt! Färskostfylld kycklingfilé med pestosmör, potatis och grönt.
4 portioner
4 kycklingfiléer
8 soltorkade tomater i olja
150 g färskost
½ kruka färsk basilika
salt, svartpeppar
2 msk smör
paprikapulver
800 g delikatesspotatis
4 tomater
2 rödlökar
2 msk olivolja
Pestosmör:
150 g rumsvarmt smör
3 msk färdig pesto
10 basilikablad
Topping:
150 g haricots verts
100 g fetaost
½ kruka färsk basilika
Sätt ugnen på 200°.
Putsa kycklingfiléerna och skär en skåra längs med dem. Låt de soltorkade tomaterna rinna av och dela dem i mindre bitar. Mixa tomater, färskost och basilika. Fyll kycklingfiléerna med färskoströran. Använd tandpetare för att hålla ihop dem.
Salta och peppra på kycklingen och strö över paprikapulver. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn kycklingen runt om.
Tvätta potatisen och dela den om det behövs. Halvera tomaterna. Skala och klyfta löken. Lägg kyckling, potatis, tomater och lök på en oljad plåt. Rosta strax under mitten i ugnen 40 - 45 minuter.
Pestosmör:
Mixa samman smör, pesto och basilikablad.
Topping:
Ansa de gröna bönorna. Koka i lättsaltat vatten ca 2 minuter. Spola av i kallt vatten. Strö dem över plåten. Smula över fetaost och basilikablad. Servera med pestosmör.
Foto: Anders Norrsell
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar