SNABBA FAVORITMACKAN MED
KRYDDIGA KORVAR
Välj själv vilken smak du vill ha på dina korvar. Du kan också välja om du vill köpa tomatsalsa eller göra egen.
4 portioner
8 skivor grövre formfranska
2 dl tomatsalsa
3 kryddiga korvar
3 medelstora tomater
2 tsk finhackad timjan
2 msk finhackad persilja
3½ dl riven lagrad ost
Garnering:
kryddgrönt
Tomatsalsa:
ca 4 tomater, 200 g
2 dl krossade tomater
1 gul lök
1½ vitlöksklyfta
1 röd chilifrukt
½ dl finhackad persilja
3 msk olivolja
3 msk vitvinsvinäger
½ tsk salt
Placera brödskivorna på en bakpappersklädd långpanna. Bred ut tomatsalsan på brödskivorna. Skär korv och tomater i skivor och fördela på bröden. Hacka timjan och persiljan och strö över. Avsluta med att strö över rikligt med riven ost. Gratinera strax under mitten i ugnen ca 10 - 15 minuter. Ta ut och garnera med timjan.
Tomatsalsa:
Skölj och tärna tomaterna så fint du kan. Lägg i en bunke. Vänd ned krossade tomater. Skala och finhacka lök och vitlök. Vänd ned i bunken. Finhacka perssiljan. Skölj, kärna ur och finhacka chilifrukten. Vänd ned persilja, chili och olivolja, vinäger och salt i bunken. Rör samman.
Använd salsan som tomatkräm på mackorna och servera med en knaprig sallad.
Foto: Anders Norsell
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar