DROTTNINGPANNACOTTA MED CITRONTOPPING
8 portioner
4 gelatinblad
250 g tinade hallon
1 dl socker
rivet skal av ½ citron
3½ dl vispgrädde
3½ dl vaniljyoghurt
Topping:
2 gelatinblad
3 dl crème fraîche
½ dl pressad citronsaft
rivet skal av½ citron
Garnering:
hallon
blåbär
mynta
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Krama ur dem och smält dem i en kopp i mikron 10 sekunder. Mixa hallon, blåbär och socker i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt citronskal, grädde och vaniljyoghurt.
Blanda de smälta gelatinbladen med 1 dl av pannacottasmeten. Rör sedan ned blandningen i resten av smeten och kör 30 sekunder. Fördela smeten i dessertglas och låt stå i kylen minst 2 timmar.
Topping:
Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten. Krama ur och smält i en skål i mikron 10 sekunder. Blanda i crème fraìche under omrörning och tillsätt citronsaft och -skal. Fördela över den stelnade pannacottan och låt stelna i kylen ca 20 minuter. Dekorera med hallon, blåbär och mynta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar