söndag 13 september 2020

Broccolibiffar med gurksås

BROCCOLIBIFFAR MED GURKSÅS

4 portioner

2 kokta potatisar
200 g halloumi
200 g broccoli
2 ägg
½ dl vetemjöl
salt, peppar
2 msk smör eller margarin

Gurksås:
10 cm gurka
3 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta

Servering:
sötpotatis
sallad


Grovriv potatis och ost. Finhacka broccolin, gärna i matberedare, och blanda med potatis, ost, uppvispat ägg och mjöl. Krydda med salt och peppar och forma små biffar. Stek i smör i stekpanna 3 - 4 minuter per sidan.

Gurksås:
Riv gurkan på grova sidan på rivjärnet och krama ur vätskan. Blanda med yoghurt och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.

Servera till biffarna med sallad och rostad sötpotatis.



Foto: Olof Abrahamsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar