fredag 18 september 2020

Bjudkyckling med parmesanost

BJUDKYCKLING MED PARMESANOST

4 portioner

600 g kycklingfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk smör eller margarin
½ tsk socker
150 g riven parmesanost
3 dl vispgrädde
1 dl basilikablad
salt, peppar
100 g småtomater

Servering:
kokt ris
sallad


Sätt ugnen på 200°.

Skala, dela och skiva löken. Skala och hacka vitlöken. Fräs all lök i smör i stekpanna. Krydda med socker, salt och peppar. Dela varje kycklingfilé på längden. Lägg dem på rad i en smord form. Krydda med salt och peppar.

Blanda parmesanost och grädde och häll över kycklingen. Lägg på löken och sist strimlad basilika. Baka i ugn ca 30 minuter tills kycklingen är klar. Strö över halverade tomater och servera med ris och sallad.



Foto: Olof Abrahamsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar