lördag 12 september 2020

Baconlindad köttfärsbiff

BACONLINDAD KÖTTFÄRSBIFF

2 portioner

Färsbiffar:
500 g blandfärs
2 msk lökpulver
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl matlagningsgrädde
1 pkt bacon, 140 g

Sås:
3 dl krossade eller
passerade tomater

Servering:
kokt potatis
kokt broccoli


Sätt ugnen på 200°.

Färsbiffar:
Blanda färsen i en skål med lökpulver, salt, peppar och grädde. Rör färsen smidig och forma till 6 - 8 biffar. Linda en baconskiva runt varje biff och lägg dem i en smord ugnsfast form. Stek biffarna mitt i ugnen 10 minuter.

Häll tomatkross runt biffarna i formen och fortsätt tillagningen ytterligare 10 minuter. Servera med kokt potatis och broccoli.





Foto: Thomas Carlén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar