APELSINSORBET MED PASSIONSFRUKT
6 portioner
2 dl socker
1½ dl vatten
2 msk glukossirap
1 gelatinblad
5 dl pressad apelsinsaft
2 msk pressad citronsaft
Servering:
5 passionsfrukter
citronmeliss
Koka socker och vatten i en kastrull till en simmig lag. Låt kallna. Tillsätt glukossirap. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Värm litet av sockerlagen. Ta upp gelatinbladet och låt det smälta i sockerlagen. Tillsätt resten av sockerlagen och apelsin- och citronsaft.
Frys blandningen i glassmaskin. Lägg över i plastburk och låt stå i frysen. Forma sorbeten till kulor och lägg i serveringsglas. Dela och gröp ur passionsfruktskärnorna över sorbeten. Garnera med citronmeliss.
6 portioner
2 dl socker
1½ dl vatten
2 msk glukossirap
1 gelatinblad
5 dl pressad apelsinsaft
2 msk pressad citronsaft
Servering:
5 passionsfrukter
citronmeliss
Koka socker och vatten i en kastrull till en simmig lag. Låt kallna. Tillsätt glukossirap. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Värm litet av sockerlagen. Ta upp gelatinbladet och låt det smälta i sockerlagen. Tillsätt resten av sockerlagen och apelsin- och citronsaft.
Frys blandningen i glassmaskin. Lägg över i plastburk och låt stå i frysen. Forma sorbeten till kulor och lägg i serveringsglas. Dela och gröp ur passionsfruktskärnorna över sorbeten. Garnera med citronmeliss.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar