lördag 5 september 2020

Apelsinsorbet med passionsfrukt

APELSINSORBET MED PASSIONSFRUKT

6 portioner

2 dl socker
1½ dl vatten
2 msk glukossirap
1 gelatinblad
5 dl pressad apelsinsaft
2 msk pressad citronsaft

Servering:
5 passionsfrukter
citronmeliss


Koka socker och vatten i en kastrull till en simmig lag. Låt kallna. Tillsätt glukossirap. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Värm litet av sockerlagen. Ta upp gelatinbladet och låt det smälta i sockerlagen. Tillsätt resten av sockerlagen och apelsin- och citronsaft.

Frys blandningen i glassmaskin. Lägg över i plastburk och låt stå i frysen. Forma sorbeten till kulor och lägg i serveringsglas. Dela och gröp ur passionsfruktskärnorna över sorbeten. Garnera med citronmeliss.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar