ANANAS- OCH GRAPEFRUKTSGELÉ
MED FLÄDERGRÄDDE
4 portioner
4 gelatinblad
1 liten burk ananasskivor i juice
1 blodgrapefrukt
1 dl vatten
½ dl florsocker
1 dl koncentrerad flädersaft
Servering:
2 dl vispgrädde
2 msk flädersaft eller punsch
Garnering:
citronmeliss
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Häll juicen från ananasen i en kastrull. Skär ananasen i bitar och lägg i en skål. Dela blodgrapefrukten. Gröp ur fruktköttet med en tesked i så hela bitar som möjligt och lägg i skålen med ananas. Krama ur saften ur resterna av blodgrapefrukten ned i kastrullen med ananasjuice. Tillsätt vatten, florsocker och flädersaft i kastrullen och koka upp. Ta kastrullen från värmen, lägg i de urkramade gelatinbladen och rör om.
Fördela frukten i 4 dessertglas Häll geléet över frukten och låt desserten stelna i kylskåp ca 2 timmar. Spritsa en klick vispad grädde smaksatt med flädersaft eller punsch i glasen och garnera med citronmeliss.
MED FLÄDERGRÄDDE
4 portioner
4 gelatinblad
1 liten burk ananasskivor i juice
1 blodgrapefrukt
1 dl vatten
½ dl florsocker
1 dl koncentrerad flädersaft
Servering:
2 dl vispgrädde
2 msk flädersaft eller punsch
Garnering:
citronmeliss
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Häll juicen från ananasen i en kastrull. Skär ananasen i bitar och lägg i en skål. Dela blodgrapefrukten. Gröp ur fruktköttet med en tesked i så hela bitar som möjligt och lägg i skålen med ananas. Krama ur saften ur resterna av blodgrapefrukten ned i kastrullen med ananasjuice. Tillsätt vatten, florsocker och flädersaft i kastrullen och koka upp. Ta kastrullen från värmen, lägg i de urkramade gelatinbladen och rör om.
Fördela frukten i 4 dessertglas Häll geléet över frukten och låt desserten stelna i kylskåp ca 2 timmar. Spritsa en klick vispad grädde smaksatt med flädersaft eller punsch i glasen och garnera med citronmeliss.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar