onsdag 9 september 2020

Små biffar i krämig sås

SMÅ BIFFAR I KRÄMIG SÅS

4 portioner

500 g blandfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
rivet skal av ½ citron
1 vitlöksklyfta
1 msk smör eller margarin
4 soltorkade tomater i olja
½ dl basilikablad
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
2 tsk Maizenaredning

Servering:
pasta eller ris
sallad


Blanda färs, salt, peppar, citronskal och pressad vitlök till en smet. Forma 8 biffar och stek dem i en stekpanna med smör, 4 minuter per sida.

Hacka tomaterna fint och lägg dem i pannan tillsammans med strimlad basilika, vatten, grädde och fond. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Red av och koka 3 minuter.

Servera med pasta eller ris och sallad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar