fredag 11 september 2020

Ädelbiffar

ÄDELBIFFAR

2 portioner

½ dl mjölk
1 msk ströbröd
200 g köttfärs
½ ägg
salt, peppar
50 g ädelost
smör eller margarin till stekning
1 dl vatten
½ dl vispgrädde
1 msk kalvfond
1 tsk kinesisk soya
2 tsk maizenaredning

Servering:
rostad potatis
haricots verts


Blanda mjölk och ströbröd i en skål och låt det svälla 5 minuter. Blanda i köttfärs, ägg, salt och peppar. Smula i ädelosten och blanda om. Forma 4 biffar och stek i en stekpanna med smör, 3 minuter per sida. Ta upp biffarna.

Häll vatten, grädde, fond och soya i stekpannan. Koka upp och red av med redning. Smaka av med salt och peppar och servera med rostad potatis och kokta haricots verts.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar