VANILLA ICE COFFEE
Den här läskande kalla kaffedrinken passar utmärkt både till fikastunden och som dessert. Vaniljglassen tillsammans med kaffe och vaniljvisp och krönt med en apelsinskiva blir tjusigt serverat i ett högt glas.
4 portioner
6 koppar starkt, nybryggt kaffe
1 dl vaniljvisp
rivet skal av 1 apelsin
1 pkt vaniljglass à ½ liter
Garnering:
tunna skivor apelsin
Låt kaffet kallna och ställ det sedan i kylskåp minst 1 timme så det blir riktigt kallt. Vispa vaniljvispen till ett riktigt fast skum, gärna med elvisp. Tillsätt det rivna apelsinskalet.
Fördela glassen i 4 höga glas. Häll över det kalla kaffet och toppa drinken med vaniljvisp. Häng ett par apelsinskivor på kanten av varje glas.
Servera drinken med sugrör och en sked med långt skaft.
Den här läskande kalla kaffedrinken passar utmärkt både till fikastunden och som dessert. Vaniljglassen tillsammans med kaffe och vaniljvisp och krönt med en apelsinskiva blir tjusigt serverat i ett högt glas.
4 portioner
6 koppar starkt, nybryggt kaffe
1 dl vaniljvisp
rivet skal av 1 apelsin
1 pkt vaniljglass à ½ liter
Garnering:
tunna skivor apelsin
Låt kaffet kallna och ställ det sedan i kylskåp minst 1 timme så det blir riktigt kallt. Vispa vaniljvispen till ett riktigt fast skum, gärna med elvisp. Tillsätt det rivna apelsinskalet.
Fördela glassen i 4 höga glas. Häll över det kalla kaffet och toppa drinken med vaniljvisp. Häng ett par apelsinskivor på kanten av varje glas.
Servera drinken med sugrör och en sked med långt skaft.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar