måndag 24 augusti 2020

Sommarbär med dulce de leche

SOMMARBÄR MED DULCE DE LECHE

Recept på lättlagad och oemotståndlig efterrätt med sommarbär och dulce de leche. Du gör desserten av endast två ingredienser: bär, som hallon, björnbär, blåbär eller vinbär, och kondenserad mjölk på burk som du låter koka före servering.

4 portioner

250 g bär
1 burk sötad kondenserad mjölk


Tina bären om de är frysta.

Lägg den oöppnade burken kondenserad mjölk (ta bort etiketten först) i en stor kastrull. Fyll på med vatten så att det täcker burken och litet till. Låt koka på svag värme ca 2 timmar. Häll på mer vatten om det behövs, det är viktigt att burken hela tiden är täckt. Ta upp burken och skölj i kallt vatten. Låt svalna helt innan den öppnas.

Ringla kolasåsen över bären och njut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar