lördag 22 augusti 2020

Torsk i ugn med paprika, lök och dill

TORSK I UGN MED PAPRIKA, LÖK OCH DILL

Allt-i-ett-rätt med potatis och torsk som du smidigt lagar i ugn. Potatisen bakas först, sedan ihop med fisk och grönsaker. Lättlagat.

4 portioner

600 g små fasta potatisar
olivolja
salt, peppar
400 g tinad torskfilé
1 röd spetspaprika
1 liten rödlök
1 kvist färsk rosmarin
2 kvistar dill
½ citron
2 msk kapris


Tvätta och dela potatisarna i halvor och lägg dem i en eldfast form. Den ska även rymma torsken. Blanda potatisen med ca 2 msk olivolja och krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen i 225° ca 15 minuter.

Skär paprika och lök tunt. Plocka bort bladen från rosmarinstjälken. Grovhacka dillen och riv skalet från citronen. Pressa citronsaften över fisken och ringla litet olivolja över. Krydda med salt och peppar.

Ta ut potatisen ur ugnen och ge plats åt fisken. Lägg i fisken och fördela resten av ingredienserna över. Sänk värmen till 200° och tillaga i ugnen ca 15 minuter. Servera genast.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar