lördag 22 augusti 2020

Baconfyllda fläskrulader med gräddsås

BACONFYLLDA FLÄSKRULADER MED GRÄDDSÅS

Bjud på fläskrulader fyllda med äpple, bacon och syltlök. Servera med klyftpotatis och gräddsås med gelé. Generöst god husmanskost.

4 portioner

800 g skinkschnitzlar (4 stora
eller 8 mindre som bankas ut)

Fyllning:
1 tärnat äpple
100 g katrinplommon
140 g tärnat bacon
½ dl syltlök
2 msk grovhackad persilja
2 msk smör

Gräddsås:
5 msk smör
3 msk vetemjöl
3 dl vatten utrört i stekskyn
2½ dl vispgrädde
2 msk röd vinbärsgelé
2 msk kalvfond
3 msk japansk soya, Kikkoman
salt, svartpeppar

Garnering:
färska örter, t ex persilja
grillade tomater på kvist


Sätt ugnen på 225°. Tärna äpplet, finhacka sviskonen. Blanda ihop bacon, syltlök, äpple, katrinplommon och finhackad persilja. Om du köpt fjärilskotletter så banka ut dessa till önskad storlek. Placera köttet plant på en skärbräda. Lägg ca ½ dl fyllning på varje skiva och rulla ihop från kortsidan till en rulad. Fäst skarven med tandpetare.

Bryn ruladerna runt om i smör i en stekpanna. Spara stekskyn. Flytta över ruladerna i en smord ugnsform och stek vidare i ugnens mitt ca 40 minuter.

Smält smöret i en gryta och rör ned mjölet. Koka ur stekpannan med vatten. Sila och vispa ned stekskyn i smör- och mjölblandningen. Tillsätt grädde, gelé, fond och soya. Koka ihop under omrörning till en sås. Om det behövs, red av med majsstärkelse. Smaka av med salt och peppar.

Servera ruladerna med sås och klyftpotatis. Grillade kvisttomater, kokta grönsaker, gelé och saltgurka är goda tillbehör.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar