lördag 22 augusti 2020

Panerad spätta med parmesansås

PANERAD SPÄTTA MED PARMESANSÅS

Smarrig spätta som paneras i ströbröd och steks i smör. Servera med kokt potatis, sockerärter, rödlök och en krämig parmesansås.

2 portioner

Panerad spätta:
250 g rödspättafiléer
salt, svartpeppar
½ dl ströbröd
1 msk smör

Parmesansås:
1 äggula
1 tsk citronjuice
½ tsk fransk senap
½ vitlöksklyfta
1 krm socker
½ dl riven parmesanost, 20 g
2 msk lätt-crème fraîche
1 msk hackad dill
finrivet skal av ½ citron

Till servering:
kokt potatis
sockerärter
rödlök
1 tsk vit balsamvinäger (kan uteslutas)


Sås: Mixa äggula, citron, senap, finriven vitlök, socker, parmesanost och crème fraîche. Vänd ned dill och citronskal och krydda med salt och peppar.

Salta, peppra och vänd fisken i ströbröd. Stek den i smör.

Servera spättan med såsen, kokt potatis, lättkokta sockerärter och strimlad rödlök. Ringla gärna litet vinäger över.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar