PANERAD SPÄTTA MED PARMESANSÅS
Smarrig spätta som paneras i ströbröd och steks i smör. Servera med kokt potatis, sockerärter, rödlök och en krämig parmesansås.
2 portioner
Panerad spätta:
250 g rödspättafiléer
salt, svartpeppar
½ dl ströbröd
1 msk smör
Parmesansås:
1 äggula
1 tsk citronjuice
½ tsk fransk senap
½ vitlöksklyfta
1 krm socker
½ dl riven parmesanost, 20 g
2 msk lätt-crème fraîche
1 msk hackad dill
finrivet skal av ½ citron
Till servering:
kokt potatis
sockerärter
rödlök
1 tsk vit balsamvinäger (kan uteslutas)
Sås: Mixa äggula, citron, senap, finriven vitlök, socker, parmesanost och crème fraîche. Vänd ned dill och citronskal och krydda med salt och peppar.
Salta, peppra och vänd fisken i ströbröd. Stek den i smör.
Servera spättan med såsen, kokt potatis, lättkokta sockerärter och strimlad rödlök. Ringla gärna litet vinäger över.
Smarrig spätta som paneras i ströbröd och steks i smör. Servera med kokt potatis, sockerärter, rödlök och en krämig parmesansås.
2 portioner
Panerad spätta:
250 g rödspättafiléer
salt, svartpeppar
½ dl ströbröd
1 msk smör
Parmesansås:
1 äggula
1 tsk citronjuice
½ tsk fransk senap
½ vitlöksklyfta
1 krm socker
½ dl riven parmesanost, 20 g
2 msk lätt-crème fraîche
1 msk hackad dill
finrivet skal av ½ citron
Till servering:
kokt potatis
sockerärter
rödlök
1 tsk vit balsamvinäger (kan uteslutas)
Sås: Mixa äggula, citron, senap, finriven vitlök, socker, parmesanost och crème fraîche. Vänd ned dill och citronskal och krydda med salt och peppar.
Salta, peppra och vänd fisken i ströbröd. Stek den i smör.
Servera spättan med såsen, kokt potatis, lättkokta sockerärter och strimlad rödlök. Ringla gärna litet vinäger över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar