STEKT LAX MED SVAMPFYLLD PASTA
Du kan så klart välja din favoritfyllning i pastakuddarna, men den med svamp är väldigt god.
4 portioner
2 fp svampfylld färsk pasta à 250 g
250 g körsbärstomater på kvist
500 g lax i portionsbitar
2 tsk + 1 tsk flingsalt
½ tsk nymalen svartpeppar
150 g haricots verts
1 msk olivolja
1 tunt skivad vitlöksklyfta
2 dl grädde
Valfri smaksättare:
1 tsk tryffelolja/1 tsk mortlad grönpeppar/
1 tsk finrivet citronskal
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Stek tomaterna i olja tills de börjar spricka och är genomvarma. Strö 2 tsk flingsalt på laxbitarna och stek i några droppar olja på hög värme till fin färg runt om ca 6 minuter.
Stek haricots verts på hög värme i olja. Tillsätt vitlöken och strö över 1 tsk flingsalt. Stek tills vitlöken börjar dofta och är mjuk utan att bli bränd.
Vänd runt den nykokta pastan med grädden och välj någon av smaksättarna. Servera med lax, tomater och bönor.
Du kan så klart välja din favoritfyllning i pastakuddarna, men den med svamp är väldigt god.
4 portioner
2 fp svampfylld färsk pasta à 250 g
250 g körsbärstomater på kvist
500 g lax i portionsbitar
2 tsk + 1 tsk flingsalt
½ tsk nymalen svartpeppar
150 g haricots verts
1 msk olivolja
1 tunt skivad vitlöksklyfta
2 dl grädde
Valfri smaksättare:
1 tsk tryffelolja/1 tsk mortlad grönpeppar/
1 tsk finrivet citronskal
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Stek tomaterna i olja tills de börjar spricka och är genomvarma. Strö 2 tsk flingsalt på laxbitarna och stek i några droppar olja på hög värme till fin färg runt om ca 6 minuter.
Stek haricots verts på hög värme i olja. Tillsätt vitlöken och strö över 1 tsk flingsalt. Stek tills vitlöken börjar dofta och är mjuk utan att bli bränd.
Vänd runt den nykokta pastan med grädden och välj någon av smaksättarna. Servera med lax, tomater och bönor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar