PANNBIFFAR MED KANTARELLSMÖR
Den lilla tomatsalladen är verkligen supergod till.
4 portioner
500 g nötfärs
1 ägg
1 dl ströbröd
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 msk lökpulver
smör till stekning
Kantarellsmör:
2 dl hackade kantareller
100 g rumsvarmt smör
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 liten finhackad gul lök
ev 1 msk finhackad timjan
1 finriven vitlöksklyfta
Rostad potatis:
1 kg potatis
1 msk olivolja
2 tsk flingsalt
Tomatsallad:
400 g tomater
½ liten finhackad rödlök
olja, vinäger, salt och peppar
Kantarellsmör:
Stek kantarellerna i litet av smöret tills en del vätska ångat bort. Salta och peppra. Tillsätt lök, timjan och vitlök. Stek under omrörning ca 3 minuter och låt svalna. Rör ihop med resten av smöret.
Sätt ugnen på 225°. Skär potatisarna i jämnstora bitar. Vänd runt i olja och salt på en bakpappersklädd plåt. Rosta mitt i ugnen ca 35 minuter.
Blanda färsen med ägg, ströbröd, salt, peppar och lökpulver. Låt vila ca 10 minuter. Forma färsen till 8 biffar med blöta händer. Stek tills de får fin stekyta och är genomstekta.
Skär tomaterna i bitar. Vänd runt med lök. Smaka av med olja, vinäger, salt och peppar. Servera till biffarna och de rostade potatisarna.
Den lilla tomatsalladen är verkligen supergod till.
4 portioner
500 g nötfärs
1 ägg
1 dl ströbröd
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 msk lökpulver
smör till stekning
Kantarellsmör:
2 dl hackade kantareller
100 g rumsvarmt smör
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 liten finhackad gul lök
ev 1 msk finhackad timjan
1 finriven vitlöksklyfta
Rostad potatis:
1 kg potatis
1 msk olivolja
2 tsk flingsalt
Tomatsallad:
400 g tomater
½ liten finhackad rödlök
olja, vinäger, salt och peppar
Kantarellsmör:
Stek kantarellerna i litet av smöret tills en del vätska ångat bort. Salta och peppra. Tillsätt lök, timjan och vitlök. Stek under omrörning ca 3 minuter och låt svalna. Rör ihop med resten av smöret.
Sätt ugnen på 225°. Skär potatisarna i jämnstora bitar. Vänd runt i olja och salt på en bakpappersklädd plåt. Rosta mitt i ugnen ca 35 minuter.
Blanda färsen med ägg, ströbröd, salt, peppar och lökpulver. Låt vila ca 10 minuter. Forma färsen till 8 biffar med blöta händer. Stek tills de får fin stekyta och är genomstekta.
Skär tomaterna i bitar. Vänd runt med lök. Smaka av med olja, vinäger, salt och peppar. Servera till biffarna och de rostade potatisarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar