SCHNITZEL MED SKYSÅS, KAPRIS
OCH ZUCCHINI
Zucchini som fräst med lök och blandats med kapris är ett mycket gott tillbehör till schnitzeln.
4 portioner
600 g skinkstek eller kalvkött i skivor
1 tsk salt
2 dl vetemjöl
2 ägg
2 - 3 dl ströbröd
½ tsk flingsalt
olja och smör till stekning
Snabb rödvinssky:
3 msk smör
1 dl rött vin
1 dl vatten
1/3 dl oxfond
1 tsk Maizena-redning
svartpeppar
Zucchinifräs:
1 zucchini
1 rödlök
1 msk smör
1 dl kapris
svartpeppar
Banka köttskivorna något tunnare med en kötthammare. Salta och vänd runt i mjöl, uppvispat ägg och sist i ströbröd.
Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Stek en schnitzel i taget tills de har fin färg och är genomstekta.
Snabb rödvinssky:
Bryn smör i stekpannan. Häll i vin, vatten och fond. Red av med Maizena under omrörning och smaka av med peppar.
Zucchinifräs:
Skär zucchinin i halvmånar och löken i båtar. Stek mjuka i smör. Vänd ned kaprisen och krydda med peppar.
Servera schnitzeln med rödvinsskyn och zucchinin.
OCH ZUCCHINI
Zucchini som fräst med lök och blandats med kapris är ett mycket gott tillbehör till schnitzeln.
4 portioner
600 g skinkstek eller kalvkött i skivor
1 tsk salt
2 dl vetemjöl
2 ägg
2 - 3 dl ströbröd
½ tsk flingsalt
olja och smör till stekning
Snabb rödvinssky:
3 msk smör
1 dl rött vin
1 dl vatten
1/3 dl oxfond
1 tsk Maizena-redning
svartpeppar
Zucchinifräs:
1 zucchini
1 rödlök
1 msk smör
1 dl kapris
svartpeppar
Banka köttskivorna något tunnare med en kötthammare. Salta och vänd runt i mjöl, uppvispat ägg och sist i ströbröd.
Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Stek en schnitzel i taget tills de har fin färg och är genomstekta.
Snabb rödvinssky:
Bryn smör i stekpannan. Häll i vin, vatten och fond. Red av med Maizena under omrörning och smaka av med peppar.
Zucchinifräs:
Skär zucchinin i halvmånar och löken i båtar. Stek mjuka i smör. Vänd ned kaprisen och krydda med peppar.
Servera schnitzeln med rödvinsskyn och zucchinin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar