söndag 23 augusti 2020

Körsbärskompott med citronricotta och smörstekta mandlar

KÖRSBÄRSKOMPOTT MED CITRONRICOTTA
OCH SMÖRSTEKTA MANDLAR

Att mandel är oslagbart till körsbär är känt sedan gammalt.

4 portioner

250 g frysta körsbär
2 msk socker
1 tsk mortlade kardemummakärnor
1 dl grovhackade sötmandlar
2 msk smör
1 msk socker

Citronricotta:
250 g ricotta
1 dl crème fraîche
finrivet skal av 1 citron
10 finhackade myntablad


Lägg körsbär, socker och kardemumma i en kastrull och låt sjuda 4 - 5 minuter. Låt svalna. Vispa ihop ricotta, crème fraîche, citronskal och mynta i en skål. 

Hetta upp smör i en stekpanna och stek mandlarna med socker tills de fått fin färg. Häll på en tallrik och låt kallna. Fördela kompotten i glas och toppa med citronricotta och smörstekta mandlar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar