KÖRSBÄRSKOMPOTT MED CITRONRICOTTA
OCH SMÖRSTEKTA MANDLAR
Att mandel är oslagbart till körsbär är känt sedan gammalt.
4 portioner
250 g frysta körsbär
2 msk socker
1 tsk mortlade kardemummakärnor
1 dl grovhackade sötmandlar
2 msk smör
1 msk socker
Citronricotta:
250 g ricotta
1 dl crème fraîche
finrivet skal av 1 citron
10 finhackade myntablad
Lägg körsbär, socker och kardemumma i en kastrull och låt sjuda 4 - 5 minuter. Låt svalna. Vispa ihop ricotta, crème fraîche, citronskal och mynta i en skål.
Hetta upp smör i en stekpanna och stek mandlarna med socker tills de fått fin färg. Häll på en tallrik och låt kallna. Fördela kompotten i glas och toppa med citronricotta och smörstekta mandlar.
OCH SMÖRSTEKTA MANDLAR
Att mandel är oslagbart till körsbär är känt sedan gammalt.
4 portioner
250 g frysta körsbär
2 msk socker
1 tsk mortlade kardemummakärnor
1 dl grovhackade sötmandlar
2 msk smör
1 msk socker
Citronricotta:
250 g ricotta
1 dl crème fraîche
finrivet skal av 1 citron
10 finhackade myntablad
Lägg körsbär, socker och kardemumma i en kastrull och låt sjuda 4 - 5 minuter. Låt svalna. Vispa ihop ricotta, crème fraîche, citronskal och mynta i en skål.
Hetta upp smör i en stekpanna och stek mandlarna med socker tills de fått fin färg. Häll på en tallrik och låt kallna. Fördela kompotten i glas och toppa med citronricotta och smörstekta mandlar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar