söndag 23 augusti 2020

Broccolibiffar med potatis och knaprigt bacon

BROCCOLIBIFFAR MED POTATIS
OCH KNAPRIGT BACON

Använd överbliven kokt potatis och broccoli från frysen till dessa läckra biffar. Goda att servera med knaprigt bacon och lingonsylt.

4 portioner

400 g fryst och tinad broccoli
3 kokta potatisar, kalla eller varma
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 vitlöksklyfta
1½ dl riven lagrad ost
salt, peppar
1 msk olja

Tillbehör:
2 fp tärnat bacon à 140 g
lingonsylt eller rårörda lingon


Finhacka broccolin och krama ur vätskan, lägg sedan i en bunke. Tillsätt potatisen och mosa ihop med broccolin med hjälp av en gaffel. Tillsätt ägg, vetemjöl, pressad vitlök och riven ost och blanda väl till en jämn och fast smet. Tillsätt ev mer mjöl om broccolin var för blöt. Smaka av med salt och peppar.

Forma smeten till jämnstora biffar. Hetta upp en stekpanna med rikligt med olja. Stek biffarna 3 - 4 minuter per sida eller tills de fått en fin gyllenbrun yta.

Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Servera de varma biffarna med knaprigt bacon samt litet lingonsylt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar