BROCCOLIBIFFAR MED POTATIS
OCH KNAPRIGT BACON
Använd överbliven kokt potatis och broccoli från frysen till dessa läckra biffar. Goda att servera med knaprigt bacon och lingonsylt.
4 portioner
400 g fryst och tinad broccoli
3 kokta potatisar, kalla eller varma
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 vitlöksklyfta
1½ dl riven lagrad ost
salt, peppar
1 msk olja
Tillbehör:
2 fp tärnat bacon à 140 g
lingonsylt eller rårörda lingon
Finhacka broccolin och krama ur vätskan, lägg sedan i en bunke. Tillsätt potatisen och mosa ihop med broccolin med hjälp av en gaffel. Tillsätt ägg, vetemjöl, pressad vitlök och riven ost och blanda väl till en jämn och fast smet. Tillsätt ev mer mjöl om broccolin var för blöt. Smaka av med salt och peppar.
Forma smeten till jämnstora biffar. Hetta upp en stekpanna med rikligt med olja. Stek biffarna 3 - 4 minuter per sida eller tills de fått en fin gyllenbrun yta.
Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Servera de varma biffarna med knaprigt bacon samt litet lingonsylt.
OCH KNAPRIGT BACON
Använd överbliven kokt potatis och broccoli från frysen till dessa läckra biffar. Goda att servera med knaprigt bacon och lingonsylt.
4 portioner
400 g fryst och tinad broccoli
3 kokta potatisar, kalla eller varma
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 vitlöksklyfta
1½ dl riven lagrad ost
salt, peppar
1 msk olja
Tillbehör:
2 fp tärnat bacon à 140 g
lingonsylt eller rårörda lingon
Finhacka broccolin och krama ur vätskan, lägg sedan i en bunke. Tillsätt potatisen och mosa ihop med broccolin med hjälp av en gaffel. Tillsätt ägg, vetemjöl, pressad vitlök och riven ost och blanda väl till en jämn och fast smet. Tillsätt ev mer mjöl om broccolin var för blöt. Smaka av med salt och peppar.
Forma smeten till jämnstora biffar. Hetta upp en stekpanna med rikligt med olja. Stek biffarna 3 - 4 minuter per sida eller tills de fått en fin gyllenbrun yta.
Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Servera de varma biffarna med knaprigt bacon samt litet lingonsylt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar