KRÄMIG KYCKLINGPASTA MED TOMAT
OCH FETAOST
På det här sättet räcker två kycklingfiléer till 4 portioner!
4 portioner
½ aubergine
1 tsk salt
2 kycklingfiléer
2 msk olivolja
1 gul eller röd lök, hackad
2 finhackade vitlöksklyftor
1 röd chili, finhackad,
eller 1 tsk chiliflakes
2 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
4 tärnade tomater
½ kruka finhackad basilika,
både stjälk och blad
75 g fetaost
salt, svartpeppar
Till servering:
320 g pasta, gärna tagliatelle
½ kruka basilika
ev parmesanost
Koka pastan. Tärna auberginen och strö över lite salt. Strimla kycklingen och hetta upp olja i en stekpanna. Stek kycklingen till fin färg under omrörning på hög värme (behöver inte vara genomstekt). Salta lätt. Lägg upp på en tallrik.
Stek auberginen i olja. Tillsätt lök, vitlök och chili. Sänk värme och stek under omrörning tills löken är mjuk. Tillsätt tomatpurén och stek med lite till. Häll tillbaka kycklingen, krossade tomater, tärnade tomater och basilika. Låt puttra ihop ca 5 minuter. Smula ned fetaosten och smaka av med salt och peppar.
När osten smält, vänd runt såsen med pastan och servera med färsk basilika.
OCH FETAOST
På det här sättet räcker två kycklingfiléer till 4 portioner!
4 portioner
½ aubergine
1 tsk salt
2 kycklingfiléer
2 msk olivolja
1 gul eller röd lök, hackad
2 finhackade vitlöksklyftor
1 röd chili, finhackad,
eller 1 tsk chiliflakes
2 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
4 tärnade tomater
½ kruka finhackad basilika,
både stjälk och blad
75 g fetaost
salt, svartpeppar
Till servering:
320 g pasta, gärna tagliatelle
½ kruka basilika
ev parmesanost
Koka pastan. Tärna auberginen och strö över lite salt. Strimla kycklingen och hetta upp olja i en stekpanna. Stek kycklingen till fin färg under omrörning på hög värme (behöver inte vara genomstekt). Salta lätt. Lägg upp på en tallrik.
Stek auberginen i olja. Tillsätt lök, vitlök och chili. Sänk värme och stek under omrörning tills löken är mjuk. Tillsätt tomatpurén och stek med lite till. Häll tillbaka kycklingen, krossade tomater, tärnade tomater och basilika. Låt puttra ihop ca 5 minuter. Smula ned fetaosten och smaka av med salt och peppar.
När osten smält, vänd runt såsen med pastan och servera med färsk basilika.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar