STEKT KOTLETT MED SKY, ÄPPLE
OCH INLAGD RÖDKÅL
Servera fläskkotletten med goda tillbehör som äpple och inlagd rödkål. Koka en smakrik sky med mörk fond. Gott med potatis och persilja.
4 portioner
4 fläskkotletter
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
2 msk mörk fond, t ex oxfond
3 msk ljus maizenaredning
1 tsk kinesisk soya
1 burk inlagd rödkål, ca 450 g
2 röda äpplen
Garnering:
persilja
Gör små snitt i fettkanten på kotletterna och stek dem i smör på medelvärme, ca 3 minuter per sida. Häll litet vatten i stekpannan och låt kotletterna sjuda litet. Krydda med salt och peppar.
Mät upp skyn och häll den i en kastrull. Tillsätt vatten så att det blir 4 dl. Tillsätt fonden och koka upp. Vispa ned redningen och sjud 1 minut. Smaka av såsen med salt, peppar och soya.
Värm rödkålen och skär äpplena i småbitar. Servera kotletterna med kokt potatis, sås, rödkål och äppelbitar. Strö över persilja.
OCH INLAGD RÖDKÅL
Servera fläskkotletten med goda tillbehör som äpple och inlagd rödkål. Koka en smakrik sky med mörk fond. Gott med potatis och persilja.
4 portioner
4 fläskkotletter
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
2 msk mörk fond, t ex oxfond
3 msk ljus maizenaredning
1 tsk kinesisk soya
1 burk inlagd rödkål, ca 450 g
2 röda äpplen
Garnering:
persilja
Gör små snitt i fettkanten på kotletterna och stek dem i smör på medelvärme, ca 3 minuter per sida. Häll litet vatten i stekpannan och låt kotletterna sjuda litet. Krydda med salt och peppar.
Mät upp skyn och häll den i en kastrull. Tillsätt vatten så att det blir 4 dl. Tillsätt fonden och koka upp. Vispa ned redningen och sjud 1 minut. Smaka av såsen med salt, peppar och soya.
Värm rödkålen och skär äpplena i småbitar. Servera kotletterna med kokt potatis, sås, rödkål och äppelbitar. Strö över persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar