KASSLERGRYTA MED CURRY OCH CHILI
Krämig gryta med kassler, curry, grädde och chilisås. Servera grytan med ris och sallad. Garnera ev med salladslök och röd paprika.
4 portioner
400 g kassler
1 gul lök
1 msk smör
1 msk curry
2 msk vetemjöl
2 vitlöksklyftor
2 dl vatten
2 dl grädde
1 dl chilisås
1 tsk sambal oelek
½ tsk salt
2 krm mald vitpeppar
Strimla kassler och lök fint. Stek löken mjuk i smör och lägg i kassler och curry att fräsa med. Pudra över mjöl och blanda. Pressa över vitlöken. Häll i vatten, grädde och chilisås. Blanda och koka upp. Tillsätt sambal och smaka av med salt och peppar.
Servera grytan med ris och sallad. Garnera ev med salladslök och röd paprika.
Krämig gryta med kassler, curry, grädde och chilisås. Servera grytan med ris och sallad. Garnera ev med salladslök och röd paprika.
4 portioner
400 g kassler
1 gul lök
1 msk smör
1 msk curry
2 msk vetemjöl
2 vitlöksklyftor
2 dl vatten
2 dl grädde
1 dl chilisås
1 tsk sambal oelek
½ tsk salt
2 krm mald vitpeppar
Strimla kassler och lök fint. Stek löken mjuk i smör och lägg i kassler och curry att fräsa med. Pudra över mjöl och blanda. Pressa över vitlöken. Häll i vatten, grädde och chilisås. Blanda och koka upp. Tillsätt sambal och smaka av med salt och peppar.
Servera grytan med ris och sallad. Garnera ev med salladslök och röd paprika.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar