tisdag 25 augusti 2020

Kålsoppa med parmesanost

KÅLSOPPA MED PARMESANOST

Savoykål, grönkål, blomkål - underbara i en mättande soppa. Smaksätt med vitlök och chiliflakes och servera med riven parmesanost.

4 portioner

300 g savoykål
300 g grönkål eller svartkål
200 g blomkål
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
3 msk tomatpuré
2 krm chiliflakes
salt, peppar
8 dl vatten
2 msk koncentrerad grönsaksfond

Topping:
50 g parmesanost
140 g bacon i tärningar (kan uteslutas)


Strimla savoykål, grönkål, blomkål, gul lök och vitlök fint. Fräs i rapsolja tills det mjuknat. Tillsätt tomatpuré, chiliflakes, salt och peppar och fräs ett par minuter till. Tillsätt vatten och fond. Låt soppan koka ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och chiliflakes.

Garnera soppan med grovriven parmesanost och ev knaprigt bacon.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar