KÅLSOPPA MED PARMESANOST
Savoykål, grönkål, blomkål - underbara i en mättande soppa. Smaksätt med vitlök och chiliflakes och servera med riven parmesanost.
4 portioner
300 g savoykål
300 g grönkål eller svartkål
200 g blomkål
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
3 msk tomatpuré
2 krm chiliflakes
salt, peppar
8 dl vatten
2 msk koncentrerad grönsaksfond
Topping:
50 g parmesanost
140 g bacon i tärningar (kan uteslutas)
Strimla savoykål, grönkål, blomkål, gul lök och vitlök fint. Fräs i rapsolja tills det mjuknat. Tillsätt tomatpuré, chiliflakes, salt och peppar och fräs ett par minuter till. Tillsätt vatten och fond. Låt soppan koka ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
Garnera soppan med grovriven parmesanost och ev knaprigt bacon.
Savoykål, grönkål, blomkål - underbara i en mättande soppa. Smaksätt med vitlök och chiliflakes och servera med riven parmesanost.
4 portioner
300 g savoykål
300 g grönkål eller svartkål
200 g blomkål
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
3 msk tomatpuré
2 krm chiliflakes
salt, peppar
8 dl vatten
2 msk koncentrerad grönsaksfond
Topping:
50 g parmesanost
140 g bacon i tärningar (kan uteslutas)
Strimla savoykål, grönkål, blomkål, gul lök och vitlök fint. Fräs i rapsolja tills det mjuknat. Tillsätt tomatpuré, chiliflakes, salt och peppar och fräs ett par minuter till. Tillsätt vatten och fond. Låt soppan koka ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
Garnera soppan med grovriven parmesanost och ev knaprigt bacon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar