RABARBERKRÄM MED VIT CHOKLAD I GLAS
4 portioner
250 g tunt skuren rabarber
½ dl socker
2 msk vatten
½ tsk malen kanel
2 dl vispgrädde
200 g vit choklad
Topping:
½ rabarber, ca 5 cm
Garnering:
ev citronmeliss
Ansa och skär rabarbern i tunna skivor. Koka den i en kastrull med socker och vatten tills den mjuknat, 7 - 8 minuter. Finhacka chokladen. Mixa rabarbern, rör ned chokladen och låt den smälta i den varma rabarbern under omrörning. Tillsätt kanel och rör om.
Vispa grädden och vänd ned i blandningen. Fördela i fyra glas. Låt stå kallt i minst 1 timme.
Topping:
Skär rabarbern i ½ cm breda bitar. Koka dem i litet vatten och socker 1 - 2 minuter. Häll av vattnet.
Vid servering: Toppa med rabarbern och garnera gärna med citronmeliss.
4 portioner
250 g tunt skuren rabarber
½ dl socker
2 msk vatten
½ tsk malen kanel
2 dl vispgrädde
200 g vit choklad
Topping:
½ rabarber, ca 5 cm
Garnering:
ev citronmeliss
Ansa och skär rabarbern i tunna skivor. Koka den i en kastrull med socker och vatten tills den mjuknat, 7 - 8 minuter. Finhacka chokladen. Mixa rabarbern, rör ned chokladen och låt den smälta i den varma rabarbern under omrörning. Tillsätt kanel och rör om.
Vispa grädden och vänd ned i blandningen. Fördela i fyra glas. Låt stå kallt i minst 1 timme.
Topping:
Skär rabarbern i ½ cm breda bitar. Koka dem i litet vatten och socker 1 - 2 minuter. Häll av vattnet.
Vid servering: Toppa med rabarbern och garnera gärna med citronmeliss.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar