KASSLERGRATÄNG PÅ RISBÄDD
MED KRÄMIGT OSTTÄCKE
Har du ris över är detta en perfekt allt-i-ett-rätt. En krämig kasslergratäng med spenat, purjo och tomat toppad med smakrik ostsås.
4 portioner
4 portioner kokt ris
200 g färsk spenat
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
500 g kassler
4 tomater
Ostsås:
2 msk smör
1½ msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1½ dl riven lagrad ost
(1 + ½ dl)
1 äggula
Garnering:
persilja
Sätt ugnen på 225°. Koka riset enligt förpackningens anvisningar.
Ansa spenaten. Ansa och strimla löken. Skala och finhacka löken. Skiva kasslern och tomaterna. Fräs spenat, lök och vitlök blank i litet smör. Fördela blandningen i en smord ugnsform.
Smält matfettet i en kastrull och rör ned vetemjölet. Späd med mjölken under omrörning. Låt såsen puttra samman i ett par minuter. Salta och peppra. Ta från värmen och rör ned 1 dl ost och äggula. Häll halva mängden sås över riset. Varva kassler och tomat över blandningen. Häll över resten av såsen och toppa med resten av den rivna osten. Gratinera mitt i ugnen 18 - 20 minuter.
Strö över grovhackad persilja. Servera gärna en god sallad, ost och bröd till.
MED KRÄMIGT OSTTÄCKE
Har du ris över är detta en perfekt allt-i-ett-rätt. En krämig kasslergratäng med spenat, purjo och tomat toppad med smakrik ostsås.
4 portioner
4 portioner kokt ris
200 g färsk spenat
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
500 g kassler
4 tomater
Ostsås:
2 msk smör
1½ msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1½ dl riven lagrad ost
(1 + ½ dl)
1 äggula
Garnering:
persilja
Sätt ugnen på 225°. Koka riset enligt förpackningens anvisningar.
Ansa spenaten. Ansa och strimla löken. Skala och finhacka löken. Skiva kasslern och tomaterna. Fräs spenat, lök och vitlök blank i litet smör. Fördela blandningen i en smord ugnsform.
Smält matfettet i en kastrull och rör ned vetemjölet. Späd med mjölken under omrörning. Låt såsen puttra samman i ett par minuter. Salta och peppra. Ta från värmen och rör ned 1 dl ost och äggula. Häll halva mängden sås över riset. Varva kassler och tomat över blandningen. Häll över resten av såsen och toppa med resten av den rivna osten. Gratinera mitt i ugnen 18 - 20 minuter.
Strö över grovhackad persilja. Servera gärna en god sallad, ost och bröd till.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar