måndag 24 augusti 2020

Gräddig pepparkyckling och krossad ugnspotatis

GRÄDDIG PEPPARKYCKLING OCH 
KROSSAD UGNSPOTATIS

Rosé- och grönpeppar sätter sting på den ugnsbakade kycklingen i krämig sås. Servera med krossad potatis med parmesan och vitlök.

4 portioner

600 g kycklingbröstfiléer
1 gul lök
1 msk smör
salt
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 msk kycklingfond
1 dl crème fraîche
2 msk chilisås
1 msk rosépeppar
1 tsk grönpepparkorn
9 körsbärstomater

Garnering:
2 msk hackad persilja
rosépeppar
grönpepparkorn

Krossad potatis:
1 kg potatis, t ex Amandine
4 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
50 g riven parmesan
salt, peppar


Dela varje kycklingfilé på längden. Skala och hacka löken. Bryn kycklingen runt om i en stekpanna med smör. Tillsätt löken och fräs litet till. Lägg över kycklingen i en ugnsform. Häll i grädde, vatten, fond, crème fraîche och chilisås i stekpannan och koka upp. Rör i krossad rosépeppar och grönpeppar och häll såsen över kycklingen. Lägg i delade tomater. Tillaga i ugnen på 200° tills kycklingen är genomstekt, ca 20 minuter.

Krossad potatis:
Koka potatisen nästan klar. Häll av vattnet och ånga den torr. Lägg potatisen på en plåt och tryck till dem med en gaffel så att de går sönder litet. Krossa vitlöksklyftorna och blanda med potatisen. Ringla över olja, strö över ost och krydda med salt och peppar. Tillaga i 200° tills potatisen fått färg, ca 15 minuter.

Strö över persilja och litet extra krossad peppar över rätten vid servering.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar