måndag 24 augusti 2020

Falukorvsgratäng med bacon

FALUKORVSGRATÄNG MED BACON

Falukorv i ugnsform med stekt bacon, paprika, svamp och grädde. Snabbt, enkelt och riktigt gott - gratäng när den är som bäst!

4 portioner

400 g falukorv
2 pkt bacon à 140 g
1 gul lök
1 röd paprika
200 g champinjoner
1 msk rapsolja
3 dl vispgrädde
salt, peppar
2 msk hackad färsk oregano
150 g Västerbottenost

Servering:
300 g spaghetti


Sätt ugnen på 200°.

Dra av skinnet och tärna falukorven. Strimla baconet. Stek baconet och låt rinna av på hushållspapper. Bryn falukorven i baconfettet. Skala och hacka löken. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skiva svampen. Stek lök, paprika och svamp tills det är mjukt i stekpanna med olja och blanda det med korv och bacon. Lägg över i en ugnsform. Häll i grädden och krydda med salt och peppar. Strö över oregano och toppa med riven ost.

Tillaga i ugnen tills osten fått fin färg, ca 15 minuter. Servera med kokt spaghetti.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar