PARMESANPANERAD POTATIS MED FLÄSKFILÉ
Gratinera kokt delikatesspotatis i ugn med olja och riven parmesan. Frasigt och gott till stekt fläskfilé och en krämig, kall sås.
4 portioner
1 kg delikatesspotatis, gärna amandine
valfri olja
salt, peppar
75 g finriven parmesanost
½ kruka hackad färsk timjan
500 g fläskfilé
smör till stekning
2 dl valfri smaksatt crème fraîche
Skrubba potatisen och koka dem 12 - 18 minuter beroende på storlek. Ta upp och låt svalna något. Dela och lägg dem glest på bakpappersklädd plåt. Pensla med olja och krydda med salt och peppar. Strö över parmesan och timjan och stek i 225° till en fin färg.
Förbered fläskfilén medan potatisen steks. Putsa och krydda det rumstempererade köttet med salt och peppar. Bryn filén runtom i smör och efterstek på svag värme, gärna under lock, tills innertemperaturen är 66 - 70°. Låt ligga inlindad i bakplåtspapper en stund innan den skivas.
Servera parmesanpotatis med fläskfilé, sallad och valfri kall eller varm sås.
Gratinera kokt delikatesspotatis i ugn med olja och riven parmesan. Frasigt och gott till stekt fläskfilé och en krämig, kall sås.
4 portioner
1 kg delikatesspotatis, gärna amandine
valfri olja
salt, peppar
75 g finriven parmesanost
½ kruka hackad färsk timjan
500 g fläskfilé
smör till stekning
2 dl valfri smaksatt crème fraîche
Skrubba potatisen och koka dem 12 - 18 minuter beroende på storlek. Ta upp och låt svalna något. Dela och lägg dem glest på bakpappersklädd plåt. Pensla med olja och krydda med salt och peppar. Strö över parmesan och timjan och stek i 225° till en fin färg.
Förbered fläskfilén medan potatisen steks. Putsa och krydda det rumstempererade köttet med salt och peppar. Bryn filén runtom i smör och efterstek på svag värme, gärna under lock, tills innertemperaturen är 66 - 70°. Låt ligga inlindad i bakplåtspapper en stund innan den skivas.
Servera parmesanpotatis med fläskfilé, sallad och valfri kall eller varm sås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar