lördag 29 augusti 2020

Krämig svamp- och baconpasta

KRÄMIG SVAMP- OCH BACONPASTA

Krämig pasta med svamp och bacon. Häll på crème fraîche och låt puttra upp. Lägg i ost och låt den smälta och garnera med persilja.

2 portioner

½ pkt bacon à ca 140 g
200 g svamp, t ex champinjoner
smör
1 dl crème fraîche
½ dl riven ost
salt, peppar

Servering:
2 portioner nykokt tagliatelle
hackad persilja, färsk eller fryst


Skär baconet i mindre bitar och knaperstek i en panna eller på en bakpappersklädd plåt i ugnen. Låt rinna av på hushållspapper fram till servering.

Ansa och skiva svampen. Stek gyllene i valfritt matfett. Häll sedan på crème fraîche och låt puttra upp. Dra av från värmen, lägg i osten och låt den smälta. Smaksätt med salt och peppar.

Servera direkt med nykokt pasta, knaprigt bacon och hackad persilja.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar