lördag 29 augusti 2020

Ostgratinerad fiskgratäng med tomat

OSTGRATINERAD FISKGRATÄNG MED TOMAT

Krämig torskgratäng med bakade tomater som får fin smak av dijonsenap, fänkål och dill. Servera med kokt potatis och gröna bönor.

4 portioner

700 g torskfilé
1 tsk salt
1 krm peppar
3 msk dijonsenap
2 msk finhackad färsk dill
eller 1 msk torkad
1 fänkål
1 msk smör
250 g små tomater
2 dl grädde
1 smulad fiskbuljongtärning
1 dl riven ost

Tillbehör:
kokt potatis
haricots verts


Sätt ugnen på 225°.

Dela fisken och lägg den i en ugnsform. Salta och peppra. Bred på senap och strö över dill. Strimla fänkålen och stek den mjuk i smör. Strö fänkål och tomater runt fisken.

Blanda grädde med hackad buljongtärning och häll det i formen. Strö över riven ost och stek i ugn ca 25 minuter.

Garnera med färsk dill och servera med kokt potatis och gröna bönor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar