MANGO CURD
Fruktcurd med mango är superläckert som fyllning i tårtor, pavlova och kakor. Gott även till nybakade scones på helgfrukosten!
3 dl
500 g fryst, tinad mango
½ dl socker
3 msk pressad limejuice, ca 1 lime
4 äggulor
100 g smör
Mixa mangon slätt. Lägg över i en kastrull tillsammans med socker och pressad limesaft. Koka upp. Tillsätt äggulor och sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Var försiktig så att den inte kokar.
Ta kastrullen från värmen och vispa i 100 g smör i bitar. Låt svalna. Häll över i väl rengjord burk och förvara burken i kylen.
Fruktcurd med mango är superläckert som fyllning i tårtor, pavlova och kakor. Gott även till nybakade scones på helgfrukosten!
3 dl
500 g fryst, tinad mango
½ dl socker
3 msk pressad limejuice, ca 1 lime
4 äggulor
100 g smör
Mixa mangon slätt. Lägg över i en kastrull tillsammans med socker och pressad limesaft. Koka upp. Tillsätt äggulor och sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Var försiktig så att den inte kokar.
Ta kastrullen från värmen och vispa i 100 g smör i bitar. Låt svalna. Häll över i väl rengjord burk och förvara burken i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar