LÄTTLAGAD KORVLÅDA MED POTATIS
Ett utmärkt sätt att använda rester från gårdagens middag. Varva skivad kokt potatis med stark korv och häll över en smakrik äggstanning.
4 portioner
300 g starka korvar, t ex chorizo
och kabanosser
200 g kokt potatis, 4 - 5 st
1 bifftomat
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 paprika
1 dl mjölk
5 ägg
2 dl riven Västerbottenost
eller annan smakrik ost
salt, peppar
3 msk olja till stekning
½ tsk starkt rökt paprikapulver,
t ex pimentón de la vera
Garnering och servering:
färsk basilika
grönsallad
Skär korven i 2 cm tjocka skivor. Skiva potatis och tomat. Skala och finskiva lök och vitlök samt kärna ur och grovhacka paprikan. Vispa ihop mjölk och ägg, tillsätt ost och smaka av med salt och peppar.
Hetta upp olja i en rymlig stekpanna. Rör i korven och stek den knaprig. Lägg över i en oljad, värmetålig form. Stek potatis och grönsaker var för sig i samma stekpanna. Strö ut dem över korven i formen. Krydda med paprikapulver, salt och peppar och blanda väl.
Häll äggstanningen över och grädda i mitten av ugnen i 200° ca 20 minuter eller tills korvlådan fått färg. Garnera den med färsk basilika och servera grönsallad till.
Ett utmärkt sätt att använda rester från gårdagens middag. Varva skivad kokt potatis med stark korv och häll över en smakrik äggstanning.
4 portioner
300 g starka korvar, t ex chorizo
och kabanosser
200 g kokt potatis, 4 - 5 st
1 bifftomat
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 paprika
1 dl mjölk
5 ägg
2 dl riven Västerbottenost
eller annan smakrik ost
salt, peppar
3 msk olja till stekning
½ tsk starkt rökt paprikapulver,
t ex pimentón de la vera
Garnering och servering:
färsk basilika
grönsallad
Skär korven i 2 cm tjocka skivor. Skiva potatis och tomat. Skala och finskiva lök och vitlök samt kärna ur och grovhacka paprikan. Vispa ihop mjölk och ägg, tillsätt ost och smaka av med salt och peppar.
Hetta upp olja i en rymlig stekpanna. Rör i korven och stek den knaprig. Lägg över i en oljad, värmetålig form. Stek potatis och grönsaker var för sig i samma stekpanna. Strö ut dem över korven i formen. Krydda med paprikapulver, salt och peppar och blanda väl.
Häll äggstanningen över och grädda i mitten av ugnen i 200° ca 20 minuter eller tills korvlådan fått färg. Garnera den med färsk basilika och servera grönsallad till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar