CURRYSTUVADE MUSSLOR MED RIS
Med en burk musslor fixar du middagen på 20 minuter. Ge dem smak av curry i en krämig stuvning och servera med ris och rivna morötter.
4 portioner
3 msk smör
1 msk curry
1 finhackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
3 msk vetemjöl
3 dl vatten
2 dl crème fraîche
1 fiskbuljongtärning
2 msk hackad dill
1 burk musslor i vatten, ca 200 g
inklusive 1 dl musselspad
1 tsk salt
2 krm peppar
Smält smöret i en kastrull och fräs curry och lök. Tillsätt mjöl och blanda noga. Häll i vatten och crème fraîche, lägg i buljongtärningen och koka upp under omrörning. Sjud 3 minuter. Rör ned musselspad, dill och musslor och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
Servera såsen med kokt ris, spenatsallad, citron i klyftor och rivna morötter.
Med en burk musslor fixar du middagen på 20 minuter. Ge dem smak av curry i en krämig stuvning och servera med ris och rivna morötter.
4 portioner
3 msk smör
1 msk curry
1 finhackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
3 msk vetemjöl
3 dl vatten
2 dl crème fraîche
1 fiskbuljongtärning
2 msk hackad dill
1 burk musslor i vatten, ca 200 g
inklusive 1 dl musselspad
1 tsk salt
2 krm peppar
Smält smöret i en kastrull och fräs curry och lök. Tillsätt mjöl och blanda noga. Häll i vatten och crème fraîche, lägg i buljongtärningen och koka upp under omrörning. Sjud 3 minuter. Rör ned musselspad, dill och musslor och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
Servera såsen med kokt ris, spenatsallad, citron i klyftor och rivna morötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar