KYCKLING MED PEPPARSÅS
OCH FYLLDA TOMATER
Ugnsbaka fetaost- och baconfyllda bifftomater. Gott till kycklinggrytan med lårfilé och krämig sås med pepparmix. Snabblagat och gott.
4 portioner
600 g kycklinglårfiléer
salt, svartpeppar
1 tsk smör
1 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
1½ dl grädde
2 msk krossade pepparkorn,
svart-, vit-, rosé- och grönpepparkorn
1 gul paprika
100 g haricots verts
10 körsbärstomater
litet färsk timjan
50 g rucola
Ugnsbakade tomater:
4 plommon- eller bifftomater
½ msk olivolja
½ msk balsamvinäger
salt, svartpeppar
2 dl rucola
100 g fetaost
1 tsk honung
100 g tärnat bacon
Börja med tomaterna. Skär av toppen och gröp ur innehållet. Häll på olja och balsamico och strö på salt och peppar. Ugnsbaka i 200° 10 minuter.
Hacka rucolan och lägg den i en skål med fetaost och honung. Hetta upp en stekpanna och bryn bacon i några minuter. Blanda ned rucola och fetaost. Lägg blandningen i tomaterna och ugnsbaka ytterligare 10 minuter.
Dela kycklinglårfiléerna i mindre bitar, salta och peppra. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen runt om. Häll på vatten, buljongtärning och grädde och koka upp. Tillsätt pepparkornen och sjud på svag värme 10 minuter.
Skär paprikan i mindre bitar och dela bönorna. Lägg ned alla grönsaker i grytan någon minut före servering. Smaka av med salt, peppar och garnera med färsk timjan.
Servera med de bakade tomaterna och litet rucolasallad.
OCH FYLLDA TOMATER
Ugnsbaka fetaost- och baconfyllda bifftomater. Gott till kycklinggrytan med lårfilé och krämig sås med pepparmix. Snabblagat och gott.
4 portioner
600 g kycklinglårfiléer
salt, svartpeppar
1 tsk smör
1 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
1½ dl grädde
2 msk krossade pepparkorn,
svart-, vit-, rosé- och grönpepparkorn
1 gul paprika
100 g haricots verts
10 körsbärstomater
litet färsk timjan
50 g rucola
Ugnsbakade tomater:
4 plommon- eller bifftomater
½ msk olivolja
½ msk balsamvinäger
salt, svartpeppar
2 dl rucola
100 g fetaost
1 tsk honung
100 g tärnat bacon
Börja med tomaterna. Skär av toppen och gröp ur innehållet. Häll på olja och balsamico och strö på salt och peppar. Ugnsbaka i 200° 10 minuter.
Hacka rucolan och lägg den i en skål med fetaost och honung. Hetta upp en stekpanna och bryn bacon i några minuter. Blanda ned rucola och fetaost. Lägg blandningen i tomaterna och ugnsbaka ytterligare 10 minuter.
Dela kycklinglårfiléerna i mindre bitar, salta och peppra. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen runt om. Häll på vatten, buljongtärning och grädde och koka upp. Tillsätt pepparkornen och sjud på svag värme 10 minuter.
Skär paprikan i mindre bitar och dela bönorna. Lägg ned alla grönsaker i grytan någon minut före servering. Smaka av med salt, peppar och garnera med färsk timjan.
Servera med de bakade tomaterna och litet rucolasallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar