KYCKLINGPAJ MED BACON OCH KANTARELLER
Med färdiggrillad kyckling gör du enkelt denna paj. I sällskap med kantareller och bacon blir det smakmässigt en riktig höjdarpaj.
6 portioner
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk vatten
Fyllning:
250 g kantareller eller annan svamp
1 msk smör
1 krm peppar
2 krm salt
1 pkt bacon, 140 g
2 dl riven lagrad ost
200 g grillad kyckling
Äggstanning:
3 ägg
2½ dl grädde
1 tsk salt
2 krm peppar
Garnering:
kantareller
Blanda samman pajdegen i matberedare. Kavla ut degen och fördela den i en pajform, 24 cm i diameter. Ställ formen kallt 20 minuter. Förgrädda pajskalet i 200° 10 minuter.
Stek kantarellerna i smör och krydda med salt och peppar. Strimla och stek baconet. Lägg osten i pajskalet och strö över kycklingkött, hälften av svampen och bacon. Vispa samman äggstanningen och häll den över. Grädda pajen ca 40 minuter.
Garnera med resten av svampen.
Med färdiggrillad kyckling gör du enkelt denna paj. I sällskap med kantareller och bacon blir det smakmässigt en riktig höjdarpaj.
6 portioner
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk vatten
Fyllning:
250 g kantareller eller annan svamp
1 msk smör
1 krm peppar
2 krm salt
1 pkt bacon, 140 g
2 dl riven lagrad ost
200 g grillad kyckling
Äggstanning:
3 ägg
2½ dl grädde
1 tsk salt
2 krm peppar
Garnering:
kantareller
Blanda samman pajdegen i matberedare. Kavla ut degen och fördela den i en pajform, 24 cm i diameter. Ställ formen kallt 20 minuter. Förgrädda pajskalet i 200° 10 minuter.
Stek kantarellerna i smör och krydda med salt och peppar. Strimla och stek baconet. Lägg osten i pajskalet och strö över kycklingkött, hälften av svampen och bacon. Vispa samman äggstanningen och häll den över. Grädda pajen ca 40 minuter.
Garnera med resten av svampen.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar