söndag 23 augusti 2020

Kycklingpaj med bacon och kantareller

KYCKLINGPAJ MED BACON OCH KANTARELLER

Med färdiggrillad kyckling gör du enkelt denna paj. I sällskap med kantareller och bacon blir det smakmässigt en riktig höjdarpaj.

6 portioner

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk vatten

Fyllning:
250 g kantareller eller annan svamp
1 msk smör
1 krm peppar
2 krm salt
1 pkt bacon, 140 g
2 dl riven lagrad ost
200 g grillad kyckling

Äggstanning:
3 ägg
2½ dl grädde
1 tsk salt
2 krm peppar

Garnering:
kantareller


Blanda samman pajdegen i matberedare. Kavla ut degen och fördela den i en pajform, 24 cm i diameter. Ställ formen kallt 20 minuter. Förgrädda pajskalet i 200° 10 minuter.

Stek kantarellerna i smör och krydda med salt och peppar. Strimla och stek baconet. Lägg osten i pajskalet och strö över kycklingkött, hälften av svampen och bacon. Vispa samman äggstanningen och häll den över. Grädda pajen ca 40 minuter.

Garnera med resten av svampen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar