KYCKLINGGRYTA MED KANTARELLER OCH BACON
Smörstekta kantareller, kyckling och äpple ger grytan härlig smak av höst. Servera med rostade rotsaker och färska örter.
4 portioner
3 kycklingbröstfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl vatten
3 msk koncentrerad kycklingfond
2 dl vispgrädde
1½ msk kinesisk soya
200 g kantareller
140 g tärnat bacon
1 äpple
2 msk finhackad färsk persilja
eller oregano
smör till stekning
Garnering:
200 g kantareller
färska örter
Servering:
ugnsrostade morötter och andra rotfrukter
Putsa kycklingen och dela filéerna i bitar. Salta och peppra. Bryn kycklingbitarna runt om i smör i en stekpanna tills de får fin färg. Lägg över bitarna i en gryta. Häll över vatten, fond, grädde och soya och låt grytan koka ca 20 minuter. Ansa kantarellerna och dela ev i mindre bitar.
Stek kantarellerna i smör i stekpannan. Ta upp dem och stek baconet knaprigt. Kärna ur och tärna äpplet. Lägg kantareller, bacon och äpple i grytan och koka vidare ca 10 minuter. Smaka av med litet salt och peppar. Tillsätt örter.
Garnering:
Stek kantarellerna i smör, krydda med salt och peppar. Strö dem över grytan tillsammans med finhackade örter. Servera med rostade rotfrukter.
Smörstekta kantareller, kyckling och äpple ger grytan härlig smak av höst. Servera med rostade rotsaker och färska örter.
4 portioner
3 kycklingbröstfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl vatten
3 msk koncentrerad kycklingfond
2 dl vispgrädde
1½ msk kinesisk soya
200 g kantareller
140 g tärnat bacon
1 äpple
2 msk finhackad färsk persilja
eller oregano
smör till stekning
Garnering:
200 g kantareller
färska örter
Servering:
ugnsrostade morötter och andra rotfrukter
Putsa kycklingen och dela filéerna i bitar. Salta och peppra. Bryn kycklingbitarna runt om i smör i en stekpanna tills de får fin färg. Lägg över bitarna i en gryta. Häll över vatten, fond, grädde och soya och låt grytan koka ca 20 minuter. Ansa kantarellerna och dela ev i mindre bitar.
Stek kantarellerna i smör i stekpannan. Ta upp dem och stek baconet knaprigt. Kärna ur och tärna äpplet. Lägg kantareller, bacon och äpple i grytan och koka vidare ca 10 minuter. Smaka av med litet salt och peppar. Tillsätt örter.
Garnering:
Stek kantarellerna i smör, krydda med salt och peppar. Strö dem över grytan tillsammans med finhackade örter. Servera med rostade rotfrukter.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar