söndag 23 augusti 2020

Krämig lax med citron och dill

KRÄMIG LAX MED CITRON OCH DILL

Ugnsbakad lax på en bädd av purjolök i krämig sås med citron och dill. Klar på 20 minuter, lättlagad och lyxigt läcker vardagsmat.

4 portioner

4 laxfiléer à 125 g
1 purjolök
1 stor citron
2 dl crème fraîche
½ pkt fryst dill à 35 g
salt, peppar


Dela och ansa purjolöken och skär i ca 2 cm tjocka skivor. Blanchera i lättsaltat vatten. Häll av och låt rinna av ordentligt. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform, ca 20 x 30 cm. Lägg laxbitarna ovanpå. Sätt ugnen på 250°.

Riv citronskalet fint, pressa ur saften och blanda med crème fraîche och dill. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen i formen ovanpå fisken och tillaga i mitten av ugnen 15 - 20 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar