lördag 29 augusti 2020

Kyckling- och bacongratäng på risbädd

KYCKLING- OCH BACONGRATÄNG
PÅ RISBÄDD

Perfekt om du har kokt ris över. Kycklingfiléer på risbädd i en krämig sås med kalvfond och chilisås. Enkel gratäng till vardags.

4 portioner

4 portioner kokt ris
4 kycklingbröstfiléer
2 msk smör
3 dl grädde
3 msk chilisås
½ färsk röd chilifrukt
2 msk kalvfond
3 msk finhackad persilja
färsk basilika eller färsk timjan
majsstärkelse till redning
1 dl riven lagrad ost
8 röda körsbärstomater
8 gula körsbärstomater
140 g tärnat bacon
hackad persilja till garnering


Sätt ugnen på 225°.

Fördela det kokta riset i en smord eldfast form. Putsa kycklingen, salta och peppra och bryn köttet runt om. Flytta över till en bakpappersklädd långpanna och stek i ugnen ca 20 minuter. Ta ut kycklingen, skiva filéerna i bitar och lägg dem i rader på riset.

Blanda grädde, chilisås, finhackad chili och fond i en kastrull. Koka ihop ca 10 minuter. Red med maizena utrört i litet vatten. Blanda ned kryddörterna. Häll såsen över kycklingen och strö över riven ost. Gratinera ca 10 minuter.

Stek baconet knaprigt. Dela tomaterna, blanda dem med baconet och strö över gratängen tillsammans med persilja eller annat kryddgrönt.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar